En aquest video en 3D podeu veure les diferents parcel.les que formen part del projecte de I+D+r ECOTROS , observareu que el Barranc de Santes Creus creua les finques dotan-les d’una biodiversitat molt important per el projecte.

raba

Sector 1

Descripció

Les parcel.les que es veuen en aquesta imatge  són les parcel.les 18 y 19 del poligón 24 del sector Els Trossos . El sector 1 engloba la parcel.la   a on  s’ ubica una part important de l’ horta, actualment 500 metres quadrats que anirem ampliant . En la parcel.la 18 per ser de propietat es a on s’ han realitzat la majoría de les inversions, instal.lació vallat perimetral, recuperació margens de pedra seca, construcció d’ una caseta de 9 metres quadrats per a l’ instal.lació del sistema de reg i per guardar eines e insums, instal.lació pou amb bomba solar i dipòsit de 12 mil litres.

Dades:

 • Oliveres plantades: 126
 • Garrofers: 17
 • Ametllers: 11
 • Horta

Arbres i  arbustos per a muro antivent y anticontaminació:

a definir

cirerres

Sector 2

Descripció

La parcel.la 51 del sector Santes Creus era una auténtica selva quant la vaig arrendar a principis del 2015 ,també abandonada desde la gelada del 1956 i a on va haver hi  vinya i ametllers, desbroçada, arrancats  tots els pins , oliveres bordes, arbustos gegants i ametllers morts D’ ARREL !! , sense cremar un sol rostoll, separant la fust i pasant la picadora

Te una superficie de quasi 2 hectàreas, al noviembre de 2016   varem plantar adobs en verd , veça , civada, mostassa i mill,  al gener del 2017 varem plantar 279 ametllers (vairo i constanti) els cuidarem amb molt de  carinyo mentres els veiem creixer i esperarem pacientment  els seus fruits d’ aquí uns quants anys , hem conservat tots els vells garrofers gegants, d ‘un de ells es recollia un sac de 30 kilos de garrofa !! em va explicar l’amo de la terra

Dades:

 • Almendros: 279
 • Olivos: 10
 • Alagarrobos:12
COBERTA VEGETAL-ECOTROS.CAT
pebrot

Sector 3

Descripció

La parcel.la del sector 3 a on  s’ ubica l ‘Eco Maset i l’ antiga Casa de pastors derruida que data de fa  més de 300 anys!!, te una superficie de 1,5 hectáreas i aquí li  hem donat una volta  més i hem iniciat el maneig holístic gracies a la ajuda d’ Alex i les seves cabres, que han fet la feina abans  de desbroçar amb les maquines i la picadora , movent vallas amb pastor elèctric i protegint els arbres productius , es mengen fins i tot l’ escorça !! Recuperar les oliveres garrofers i ametllers i  replantar  més arbres en els propers anys es la nostra il.lusió per aquesta parcel.la . M’ oblidava dels dos magnífics pins pinyoners de l’entrada !!

Dades:

 • Oliveres plantades: 70
 • Garrofers: 15
 • Ametllers: 12

 

enciam

Sector 4

Descripció

La parcel.la 5 es la mès gran de totes , quasi 4 hectàreas i quasi mil metros llindant amb lo barranc de Santes Creus, actualment les cabres de l’ Alex estàn ubicades aquì.

Dades:

 • Oliveres: 200
 • Garrofers: 30

i molt de romani i plantes silvestres

Descarregar informació tècnica