En aquest video en 3D podeu veure les diferents parcel.les que formen part del projecte de I+D+r ECOTROS , observareu que el Barranc de Santes Creus creua les finques dotan-les d’una biodiversitat molt important per el projecte.

raba

Sector 1

Descripció

Les parcel.les que es veuen en aquesta imatge són les parcel.les 18 i 19 del polìgon 24 del sector Els Trossos.  En la parcel.la 18 s’han realitzat grans inversions com la instal·lació de la tanca perimetral, la recuperació de màrgens de pedra seca, la construcció d’una caseta de 9 metres quadrats per a la instal·lació del sistema de reg i per guardar eines e ensums i un dipòsit de 12 mil litres.

Dades:

 • Oliveres plantades: 126
 • Garrofers: 17
 • Ametllers: 11
 • Horta

Arbres i  arbustos per a muro antivent y anticontaminació:

a definir

cirerres

Sector 2

Descripció

La parcel.la 51 del sector Santes Creus, abandonada des de la gelada del 1956, era una autèntica selva quant la vaig arrendar a principis del 2015. Es van realitzar tasques de desbrossament, arrancada de pins (alguns d’elles de més de 3 metres d’alçada), d’oliveres bordes, d’arbustos gegants i ametllers morts. Tot sense cremar un sol rostoll, separant la fust i passant la picadora.

Te una superfície de quasi 2 hectàrees. Al novembre de 2016 varem plantar adobs en verd, veça, civada, mostassa i mill. Es van conservar tots els vells garrofers gegants, un dels quals, d’un 400 anys de vida, s’explica que arribava a proporcionar fins a 30kg a l’any de garrofa!

Al gener del 2017 varem plantar 279 ametllers (vairo i constanti) que han estat cuidats amb molt de carinyo (i una miqueta d’aigua) fins que al setembre del 2019 ens van proporcionar la seva primera collita d’ametlles ecològiques!

En aquest sector també es troba el magatzem agrícola i centre neuràlgic del Projecte. Amb més 150 metres quadrats, el magatzem proporciona espai per emmagatzemar eines i maquinària agrícola, així com espai per allotjar als voluntaris que ajuden a temporades curtes en les tasques de les finques. En aquest sector s’ha transformat un piscina existent en una bassa per a més de 250 tencas (peixos d’aigües dolces d’exquisit sabor) que són part fonamental d’un projecte d’hidroponia (Projecte Cipriano). Amb aquest projecte es preten cultivar enciams i d’altres vegetals en unes safates surant sobre la superfície de bidons plens d’aigua bombejada des de la bassa, formant un circuit tancat d’aigua. Aquest sistema de cultiu permet estalviar casi el 90% d’aigua que normalment s’utilitza en el mateix cultiu a terra! Perfecte per a l’entorn casi semi-desertic en el que es troben les finques…

Dades:

 • Almendros: 279
 • Olivos: 10
 • Alagarrobos:12
COBERTA VEGETAL-ECOTROS.CAT
pebrot

Sector 3

Descripció

A la parcel.la del sector 3 és on s’ ubica l’Eco Maset i l’antiga casa de pastors mig derruida que te més de 300 anys (!!). Amb una superfície de 1,5 hectáreas s’han dut a terme tasques de maneig holístic gràcies a la ajuda de l’Alex i les seves cabres! Les cabres es movien de part a part de la finca amb l’ajuda d’uns pastors electrics mòvils que permetien controlar-les. Les cabres van fer mooolta feina abans de desbrossar amb les màquines i la picadora menjant-se tot el que trobàven per davant! FIns i tot s’havien de protegir els arbres més productius per a evitar que se’ls mengéssin.

En aquesta finca es van recuperar les oliveres garrofers i ametllers antincs i està projectat replantar més arbres durant els propers anys!

Aquesta finca ens agrada especialment pels dos pins pinyoners de l’entrada!!

Dades:

 • Oliveres plantades: 70
 • Garrofers: 15
 • Ametllers: 12

 

enciam

Sector 4

Descripció

La parcel.la 5 es la mès gran de totes , quasi 4 hectàreas i quasi mil metros llindant amb lo barranc de Santes Creus, actualment les cabres de l’ Alex estàn ubicades aquì.

Dades:

 • Oliveres: 200
 • Garrofers: 30

i molt de romani i plantes silvestres

Descarregar informació tècnica